HÜSEYİN AVNİ SİPAHİ ORTAOKULU TARİHÇESİ

06.12.2023 79

Eski ismi " Karaçayır Mevkii " olarak adlandırılan bölgede şu anda Cumhuriyet, Aydınlar ve Soğukpınar olarak üç muhtarlığa ayrılan mahallelerde 1992 yılına kadar okul bulunmamaktaydı.

Aynı mahalle sakinlerinin " Şevket SÜLÜK " başkanlığında " Karaçayır - Bayırardı " Derneğini kurmaları ve okul yapımı için bir arsa temin etmeleri Cumhuriyet mahallesinde de bir okul kurulması çalışmalarına hız kazandırmıştır. Hayırsever, varlıklı ailelerin desteği ve o zamanın Taşdelen Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Avni Sipahi' nin de okulun yapımını üstlenmesi sonucu ilk okul binası 11 derslik olarak 1995 - 1996 Eğitim - Öğretim yılında Hüseyin Avni Sipahi İlkokulu olarak hizmete başlamıştır.

1998 yılından itibaren Hüseyin Avni Sipahi İlköğretim Okulu olarak sekiz yıllık eğitim vermeye başlamıştır.

Mahallenin sürekli göç alması nedeniyle ikinci bir binaya ihtiyaç duyulmuştur. Bu amaçla İl Milli Eğitim Müdürlüğü' nden izin ve onaylar alınmıştır. O zamanın Taşdelen Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Avni Sipahi tarafından bağışlanan arsa üzerine şu anda kullanılmakta olan 15 derslikli bina yapılarak 1999 - 2000 Eğitim Öğretim yılında Hüseyin Avni Sipahi İlköğretim Okulu olarak hizmete başlamıştır.

2002 - 2003 Eğitim Öğretim Yılında eski okul binası Ticaret Meslek Lisesi olarak tahsis edilmiştir. Aynı bahçe içerisinde, binalar ayrı olmak üzere Hüseyin Avni Sipahi İlköğretim okulu ve Ticaret Meslek Lisesi 2008 - 2009 Eğitim Öğretim Yılına kadar eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmüşlerdir.

2008 - 2009 Eğitim Öğretim Yılı başında ortak olan okul bahçesi duvarla ayrılarak iki okul binası birbirinden tamamen ayrılmıştır.

2011-2012 Eğitim Öğretim yılı başında okulumuz bahçesine EMİNE ARMAĞAN Okulöncesi Birimi inşa edilmiş, okulumuzda 3 derslikte anasınıfı olarak hizmet vermeye başlamıştır.

2013 - 2014 Eğitim Öğretim yılı başından itibaren 4+4+4 eğitim sistemi ile birlikte Hüseyin Avni Sipahi Ortaokulu olarak eğitim faaliyetlerine devam etmektedir.

2015 - 2016 Eğitim Öğretim yılında İSMEP kapsamında okulumuz güçlendirilmiştir.