Okul Kurucumuz ve Okulumuzun İsim Sahibi

Hüseyin Avni Sipahi

06.05.2013 4745

1962 Rize Çayeli doğumlu olan Hüseyin Avni Sipahi 1966 yılında ailesiyle birlikte İstanbul´a yerleşti.

İlk ve orta öğrenimimi Sultançiftliği İlköğretim Okulunda tamamladıktan sonra 1980 yılında Haydarpaşa Lisesinden mezun oldu. 1981 yılında iş hayatına atılarak Trafik Müşavirliği ve Sigorta Acenteliği yaptı.

1984 yılında Anavatan Partisi´nde aktif siyasete başladı. Çeşitli vakıf ve derneklerin Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkanlığını halen sürdürmekte. 1999 yılı Yerel Seçimlerinde aday olduğu Taşdelen Beldesi´ nden Belediye Başkanı seçildi. 28 Mart 2004 seçimlerinde tekrar belediye başkanlığı seçimlerini kazanarak 2. Dönem´de Belediye Başkanlığı görevini yaptı. 2014 yerel seçimlerde Beşiktaş ilçesi  Meclis üyesi seçilmiştir. İngilizce bilmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Çok sayıda okul yaptırmış olmakla birlikte ilgi, alaka ve desteğini tüm eğitim camiasına devam ettirmektedir.